Kom naar de open middag op zaterdag 18 juni 2022 van 13.00 tot 17.00 uur op de Lingemeren in Echteld! In dit gebied combineren we het winnen van grondstoffen als klei, zand en grind met natuurontwikkeling, (water)recreatie en duurzame energie. Je bent van harte welkom om dit met eigen ogen te komen aanschouwen. De toegang is gratis. 

Middle section

Waterrijk natuur- en recreatiegebied in de Betuwe

Het gebied dat nu Lingemeren is, was ooit landbouwgrond met een naastgelegen camping. Lingemeren wordt een aaneengesloten waterrijk natuur- en recreatiegebied. Hierbij werken we samen met de omgeving, lokale partijen, (natuur)organisaties en overheden.

Kom van alles te weten over zandwinning en de ontwikkeling van het gebied!

Tijdens de open middag kom je te weten hoe zandwinning in zijn werk gaat. En hoe het gebied zich ontwikkelt naar een natuur- en recreatiegebied. Voor een groot deel is dit al te zien, zoals op Landgoed Lingedael dat de entree van het gebied is. Hier staat het beleven van de natuur centraal. Landgoedontwerper Cor van Gelderen is aanwezig om alles te vertellen over het ontwerp en de beplanting.

Sneak preview Lingepolder

Begin dit jaar is gestart met de aanleg van het drijvende zonnepark. Dit is onderdeel van de Lingepolder; een verbeelding van het typische Hollandse landschap met water, dijken en polders. De Lingepolder leggen we de komende jaren aan. In de toekomst kun je hier wandelen en ervaren hoe het is om op het water te recreëren. Tijdens de open middag kun je het water op om het drijvende zonnepark van dichtbij te bekijken. En vertellen we je graag meer over de Lingepolder.

Dronefoto: © Nadine Reef

Activiteiten open middag

  • Rondleidingen in het gebied. Ontdek hoe we het winnen van zand, grind en klei combineren met natuurontwikkeling, (water)recreatie en duurzame energie-initiatieven. We vertellen je graag over de ontwikkelingen en wat er nog staat te gebeuren.  
  • Een picknick en wandeling tussen de fruitbomen op Landgoed Lingedael. Er staan picknickmandjes klaar om hier zelf te genieten van een hapje en drankje. 
  • Bezoek het installatieterrein en kom van alles te weten over de zandwinning. Het hoogste punt van de installatie geeft een spectaculair uitzicht. Het is even een klim, maar eenmaal boven kun je helemaal rondom kijken.  
  • Bezoek het drijvende zonnepanelenpark van dichtbij met een bootje.  
  • Een rondleiding op Landgoed Lingedael. Landgoedontwerper Cor van Gelderen is aanwezig om alles te vertellen over het ontwerp en de beplanting.
  • Uiteraard is er een cateringtent voor een hapje en drankje. En voor kinderen is er genoeg te doen; in de kindertent kunnen zij knutselen, kleuren en verven.  

Tijd, locatie en meer informatie

De open middag vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. De Lingemeren is bereikbaar via Parklaan 1 in Echteld.