Uiteraard beseffen we dat we met onze activiteiten impact hebben op mens en milieu. Tegelijkertijd zetten we ons in om die impact te beperken. Sterker nog: om die impact om te zetten in een positief effect.

Content Paragraphs

Stap voor stap

We maken onze bedrijfsvoering daarom steeds een stukje duurzamer. Als eerste zand- en grindproducent ter wereld ontvingen we een CSC-duurzaamheidsverklaring. We investeren in elektrisch aangedreven apparatuur om onze activiteiten zo snel als mogelijk, maar uiterlijk in 2030, CO2-neutraal te maken.

Groene zandwinning

We werken aan duurzame innovaties die de zandwinning op onze locaties zelfvoorzienend maken. Zo hebben we diesel aangedreven installaties omgebouwd naar elektrische (in de video vertellen collega's Paul en Maikel je daar meer over). En werken we op steeds meer van onze installaties op zelf opgewekte zonne-energie. De zonneweide en de drijvende zonnepanelen bij de Lingemeren en het drijvende zonnepark bij de Havikerwaard zijn daar mooie voorbeelden van. En wekken we meer op dan we nodig hebben? Dan leveren we dat waar mogelijk terug aan het net. Zo zijn we op weg naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering én omgevingen van onze projecten.

Duurzame stappen maken, betekent uitdagingen aangaan

Collega's Richard en Philipp vertellen welke uitdagingen er zijn en welke stappen al zijn gemaakt. "Het kost een hoop tijd en geloof. En je moet de mensen meekrijgen." We werken hard om onze bedrijfsvoering en projecten duurzamer te maken. Wat je nu bedenkt, moet over 10 jaar ook nog werken. Maar de toekomst begint nu. Daarom maken we juist nu werk van onze duurzaamheidsambities. 

Meer weten?

Weten hoe we als hele K3 organisatie werken aan een duurzame toekomst? Lees er meer over via de button.