K3Delta Zand en Grind is niet alleen een marktleider op gebied van de winning van zand en grind, met ons materieel kunnen we ook precisiewerk uitvoeren voor diverse herinrichtingswerkzaamheden in het water; het natte grondverzet. Wij verzorgen graag het opspuiten van zanddepots en bouwterreinen en nat reconstructiewerk van winplassen, zoals het afwerken van onderwatertaluds.  

Headerfoto: © Rudolf Bak
Middle section wrapper
Paragraphs

Met geschikt materieel

We hebben zowel elektrisch- als dieselgedreven zandzuigers om te winnen tot waterdieptes van ruim 35 meter. Voor werkzaamheden zoals het afwerken van onderwatertaluds beschikken wij over graafwielzuigers.

De zuigers zijn demontabel en zowel over water als over land te vervoeren naar uw werkgebied.

Voor het beste resultaat

Onze kennis en ervaring zetten we graag in om projecten de afwerking te geven die ze verdienen. Voor het allerbeste resultaat. Bij herinrichtingswerkzaamheden vinden we het belangrijk dat we een gebied mooi achterlaten en in veel gevallen ook bijdragen aan nieuwe natuur- en recreatiegebieden en de hoogwaterveiligheid nabij rivieren.

Neem contact op met:
Paragraphs

Jan Geluk

onze manager baggertechniek

Reconstructie Millingerwaard

Een mooi voorbeeld zijn de laatste inrichtingswerkzaamheden in de Millingerwaard waar we met partners zoals Staatsbosbeheer een natuur- en recreatiegebied realiseren. Hier spuiten we 1,5 miljoen kuub zand over om een natuurlijke geul en oever te creëren. Dit gebeurt over een afstand van ruim 2 kilometer. Zie hiervoor het filmpje van de reconstructiewerkzaamheden in de Millingerwaard.

Video: een kijkje achter de schermen bij de reconstructiewerkzaamheden in de Millingerwaard (dronebeelden: Ton Rutten)

Gerealiseerde projecten

Placeholder image

Nevengeul Ooijen-Wanssum

In de omgeving van Ooijen-Wanssum is door ons in opdracht van de combinatie Mooder Maas een hoogwatergeul langs rivier de Maas gerealiseerd. Deze geul levert een aanzienlijke bijdrage aan de afvoer van hoogwater. Door inzet van de graafwielzuiger “Jan Bernard” kon de geul nauwkeurig binnen de gestelde eisen worden opgeleverd. Het zand en grind werd verwerkt en in schepen geladen door de drijvende zandverwerkingsinstallatie “Juliana”.

Reconstructie en zanddepot Markelo

Ook hebben wij in opdracht van Gebr. van der Heiden Zandwinning BV met zandzuiger DOS 3 zuigwerk verricht in Markelo. We hebben daar de voormalige zandwinplas Domelaar na geruimd en ruim 220.000 m3 gespoten in een zanddepot en oeverreconstructie. Dit werk is naar tevredenheid van de opdrachtgever binnen de gestelde termijn opgeleverd.

Oeveraanvulling Maaspark Well

In opdracht van Kampergeul BV is voor het project Maaspark Well in Well-Aijen zuigwerk uitgevoerd ten behoeve van oeverreconstructie. In totaal is ruim 300.000 m3 zand in oeveraanvulling gespoten. Op het werk is de graafwielzuiger “Jan Bernard” ingezet in combinatie met een sproeiponton. De sproeiponton is nauwkeurig gepositioneerd door een plaatsbepalingssysteem.

 

Informatie verschillende zandzuigers

Onze meetdienst is dé schakel binnen de uitvoering van projecten

De voortgang brengen wij nauwgezet in beeld. Hiervoor heeft onze meetdienst de beschikking over een multibeam peilboot en een drone. Op deze manier kunnen we de bodem zowel onder als boven water nauwkeurig opmeten. De geregistreerde data verwerken we vervolgens in terreinmodellen die de basis zijn voor cartografie en volumebepalingen. Zo kunnen we waar nodig bijsturen en u nog beter van dienst zijn. Én waarborgen wij de kwaliteit van de projecten. 

Images