K3Delta is een begrip als het gaat om het winnen van grondstoffen. Al ruim 90 jaar lang zijn wij actief in het winnen en verwerken van zand en grind. Vanaf onze win- en op- en overslaglocaties leveren we onmisbare grondstoffen voor de Nederlandse bouwsector. Maar we winnen niet alleen zand en grind omdat we het zo hard nodig hebben in ons dagelijks leven. Door de winning maken we ook nieuwe natuur- en recreatiegebieden mogelijk. En we beschermen ons land tegen hoogwater.

Content Paragraphs

Drager van gebiedsontwikkelingen

Met 90 jaar ervaring mogen we best zeggen dat we verstand hebben van zand en grind. Maar het gaat verder dan dat. We zetten onze kennis ook graag in voor duurzame gebiedsontwikkeling in Nederland. Want voor wat de natuur ons geeft, geven we graag iets terug. Zo hebben we door de winning van zand en grind al heel wat mooie parels in het Nederlandse landschap mogen ontwikkelen.

Essentiële grondstoffen voor de bouwsector

Of je nu industriezand nodig hebt voor de productie van beton en asfalt. Of een grondstof voor grond-, weg- en waterbouw, bij K3Delta vind je de juiste zand- en grindsoorten. Voor iedere gewenste toepassing in de industrie, bouw, sport en recreatieve sector. Wat je ook bij ons uit voorraad bestelt of speciaal laat samenstellen: wij zorgen dat het voldoet aan de eisen voor jouw toepassing.

Altijd in de buurt

Met ons uitgebreide transport-, op- en overslagnetwerk kunnen we de producten die jij nodig hebt snel door heel Nederland leveren. Je hebt de zekerheid van de juiste kwaliteit en het scheelt transportkosten. Meestal kunnen we direct uit eigen voorraad leveren. Afhankelijk van het volume dat je wenst, geldt: vandaag besteld, is morgen geleverd.

Alleen de beste kwaliteit

We verwerken en leveren alleen zand- en grindsoorten en andere grondstoffen die voldoen aan de strenge eisen voor jouw toepassing. Onze certificeringen en Declaration of Production (DoP) geven jou die garantie. De kwaliteitsbewaking staat in ons gehele productieproces centraal.

Dienstverlening

We kunnen meer dan je van dienst zijn met het leveren van zand en grind. Met ons materieel kunnen we ook maatwerk uitvoeren voor diverse herinrichtingswerkzaamheden in het water en op het land. En met onze meetdienst zijn we jouw partner voor de beste meetresultaten. 

Nat grondverzet

Met ons materieel voeren we maatwerk uit voor diverse herinrichtingswerkzaamheden in het water en op het land; het natte grondverzet. Op jouw project verzorgen wij graag het opspuiten van zanddepots en bouwterreinen en nat reconstructiewerk van winplassen, zoals het afwerken van onderwatertaluds. We hebben diverse zandzuigers die we kunnen inzetten voor nat grondverzet. 

Meetdienst als schakel binnen de uitvoering van jouw project

Efficiënt werken en daarmee kosten besparen bij jouw project. Dan is goed meetwerk essentieel. Wat wij doen, is complete metingen uitvoeren en uitwerken zodat jij verder kunt met jouw project. Alle hoogtes, dieptes en volumes kunnen we meten, zowel op het water als op het land. Hiervoor heeft onze meetdienst de beschikking over een multibeam peilboot, een drone en andere meetapparatuur. De geregistreerde data verwerken we vervolgens in terreinmodellen die de basis zijn voor cartografie en volumebepalingen. 

Groene zandwinning

Duurzaamheid staat voorop! We werken met wat de natuur in Nederland ons te bieden heeft. Dat schept natuurlijk ook verplichtingen. We maken onze bedrijfsvoering daarom steeds een stukje duurzamer. Zo werken we aan duurzame innovaties die de zandwinning op onze locaties zelfvoorzienend maken. Onze ambitie is om in 2030 helemaal CO2-neutraal te werken.

Waar wij werken, ontstaat iets moois

In ons werk kijken we altijd naar het ideale evenwicht tussen ecologische en maatschappelijke belangen. Natuurbewust winnen noemen we dat. Daarvoor hebben we het protocol ‘Natuurbewust Winnen’ opgesteld. Voor elk project is dat de leidraad. Zo ontstaan mooie waterrijke natuur- en recreatiegebieden waar nieuwe flora en fauna een kans krijgen. Daarvoor werken we samen met alle betrokkenen. Van overheden tot ondernemers tot natuur- en milieuorganisaties en omwonenden.

Samenwerken zit in onze natuur

K3Delta maakt deel uit van de K3 organisatie. Vijf ondernemingen die Nederland met elkaar nóg mooier maken. Door samen te werken aan creatieve en innovatieve oplossingen met waarde voor mens, dier en landschap. Voor nu en voor de toekomst.