Wil je van alles te weten komen over zandwinning, de ontwikkeling van de Lingemeren en vooral: een leuke middag beleven? Kom zaterdag 18 juni 2022 naar de open middag op de Lingemeren! Je bent tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom aan de Parklaan 1 in Echteld. De open middag is gratis te bezoeken. 

Content Paragraphs

Waterrijk natuur- en recreatiegebied in de Betuwe

Lingemeren wordt een aaneengesloten waterrijk natuur- en recreatiegebied. We werken hierbij samen met de omgeving, (natuur)organisaties en overheden.  

Wat kun je verwachten?

  • Rondleidingen in het gebied waar we je vertellen over hoe we het winnen van zand, grind en klei combineren met natuurontwikkeling, (water)recreatie en duurzame energie-initiatieven. Heel graag laten wij je de ontwikkelingen zien, en wat er nog staat te gebeuren.  

  • Een picknick op Landgoed Lingedael, een park waar je heerlijk kunt wandelen tussen de fruitbomen. Er staan picknickmandjes klaar om hier zelf te genieten van een hapje en drankje. 

  • Een rondleiding op Landgoed Lingedael. Landgoedontwerper Cor van Gelderen is aanwezig om alles te vertellen over het ontwerp en de beplanting.

  • Een bezoek aan het drijvende zonnepanelenveld per bootje. 

  • Bezoek het installatieterrein en kom van alles te weten over de zandwinning. Op het hoogste punt heb je een spectaculair uitzicht. Het is even een klim, maar eenmaal boven kun je helemaal rondom kijken en genieten van het uitzicht.  

  • Uiteraard zorgen we voor wat lekkers te eten en te drinken. En voor kinderen is er genoeg te doen; in de kindertent kunnen zij knutselen, kleuren en verven.  

Images

Sneak preview Lingepolder

Begin dit jaar is gestart met de aanleg van het drijvende zonnepark. Dit wordt onderdeel van Lingepolder; een verbeelding van het typische Hollandse landschap met water, dijken en polders. De Lingepolder zal de komende jaren worden aangelegd. In de toekomst kun je hier wandelen en ervaren hoe het is om op het water te recreëren. Tijdens de open middag vertellen we je er graag over. Ook kun je het water op om het drijvende zonnepark van dichtbij te bekijken.

Graag tot ziens op 18 juni!

We kijken uit naar een gezellige en informatieve middag. Neem voor vragen contact met ons op via communicatie@k3.nl of tel. 024 3488800.