Middle section

In een paar maanden tijd is de Gendtse Waard omgetoverd tot een heuse zandwinlocatie. Petje af voor onze collega’s die sinds mei dag in, dag uit keihard hebben gewerkt. Vandaag was een heugelijk moment: het eerste schip met Gendts zand werd geladen aan de opgeknapte loswal. Hiermee is de nieuwe zandwinlocatie een feit.

Verhuizing van de installatie van Millingerwaard naar Gendtse Waard

Eerder dit jaar verhuisde de installatie van de Millingerwaard, aan de overzijde van de Waal, naar de Gendtse Waard. Over land en over water zijn alle onderdelen getransporteerd en hebben zij nu weer een vaste plek gekregen.

Herinrichting Gendtse Waard

De komende jaren wordt er in het gebied zand gewonnen voor de Nederlandse bouwsector. Met de zandwinning wordt de inrichting van de uiterwaarden gerealiseerd en gefinancierd. Over enkele jaren zullen hier paarden en runderen grazen in een natuurgebied van plassen, graslanden, ruigtes en ooibossen. Doel van de werkzaamheden is natuurontwikkeling waardoor we samen met Staatsbosbeheer een aaneengesloten natuurgebied binnen de Gelderse Poort creëren. Ook verbeteren we de bereikbaarheid van steenfabriek De Zandberg van Rodruza en vergroten we de verkeersveiligheid door de aanleg van een vrij liggend fiets- en wandelpad.