Middle section

Met het schroeven van een bordje op de picknicktafel aan de Hamsestraat in Opheusden is op maandag 20 september de winnende inzending van het Landschapsfonds 2020-2021 officieel in gebruik genomen. Het was het idee van Judith van Nifterik uit Opheusden, dat als winnaar werd gekozen uit een recordaantal inzendingen. Judith vond dat er wel wat meer rustpunten in de gemeente mochten komen voor iedereen die door de gemeente wandelt en fietst. 

Drie nieuwe rustpunten

In totaal zijn er drie rustpunten in de gemeente gerealiseerd. Ze zijn te vinden aan de Hamsestraat en de Varakker in Opheusden en de Rhenenseweg in Kesteren. Judith van Nifterik woont vlakbij de Hamsestraat in Opheusden: “In alle seizoenen zie je mensen gebruik maken van het Klompenpad dat hier loopt. Maar er zijn eigenlijk nauwelijks bankjes waarop ze even kunnen uitrusten. Op een gegeven moment zag ik zelfs mensen in de berm van de weg om hun boterham te eten. Toen zag ik de oproep voor ideeën voor het Landschapsfonds en besloot ik het idee voor een rustpunt op deze plek in te dienen. Heel leuk dat dat uiteindelijk het winnende idee is geworden!”   

Gezamenlijk project

Als officiële handeling werd er een naamplaatje aan de tafel bevestigd door Judith. Onder toeziend oog van Herma van Dijkhuizen (wethouder) Martin Stufken (van Van de Bijl en Heierman, het bedrijf dat de rustpunten heeft aangelegd) en Hans Hooijer en Titus Haverkamp van K3.

Wethouder Herma van Dijkhuizen toonde zich enthousiast over het Landschapsfonds en de rustpunten die dit jaar zijn gerealiseerd: “Het Landschapsfonds is een geweldig initiatief. Het is een mooie samenwerking en ik ben blij met hoe K3Delta zijn betrokkenheid met de omgeving toont. En met het jaarlijkse bedrag van €10.000,- kun je de mensen ook echt iets bieden. De rustpunten die dit jaar zijn gerealiseerd, zijn daar een mooi voorbeeld van. Hiermee maken we het wandelen door onze gemeente weer wat aangenamer. Met elkaar maken we het steeds mooier en beter.”

Images

Over het Landschapsfonds

Wij zijn bezig met de realisatie van het plan Lingemeren tussen Neder-Betuwe en Buren. In 2014 spraken we met de gemeente Neder-Betuwe af om verschillende zaken, genoemd in het gemeentelijke Landschapsontwikkelingsplan, tot stand te brengen. Dat doen wij onder andere via het Landschapsfonds, waarin we jaarlijks €10.000,- beschikbaar stellen voor ideeën van inwoners, verenigingen en stichtingen. Collega Titus Haverkamp: “De doelstelling van het Landschapsfonds is om de gemeente Neder-Betuwe te verrijken met elementen waar iedereen gebruik van kan maken. Het is leuk om ook echt iets te kunnen aanleggen waar behoefte aan is. En inwoners zien zelf het best waar er in hun buurt, of in de gemeente, behoefte aan is.” 

Mooie inzendingen gerealiseerd 

Inmiddels zijn er via het Landschapsfonds al een aantal mooie initiatieven gerealiseerd. Eerdere jaren kwam er een wandelpad langs de Linge in Opheusden, een wandelpad in Dodewaard en in Opheusden, een groen schoolplein in Ochten en een rustvoorziening bij een woonzorgcentrum in Kesteren.