Afgelopen zaterdag stonden we op de Techniekdag in het Technovium in Nijmegen. Dit is een dag waarop kinderen, maar natuurlijk ook hun ouders kennis kunnen maken met de wereld van de techniek. Want techniek heeft de toekomst! Bij het winnen en verwerken van zand komt veel techniek kijken. En de ene zandkorrel is de andere niet. Hoe kun je door techniek dit onderscheid maken? Dat lieten we deze dag zien. 

Middle section

Jong geleerd, is oud gedaan

Veel bedrijven presenteerden zichzelf en lieten kinderen leuke activiteiten doen. Kinderen en hun ouders konden proefjes doen, leuke dingen maken, op onderzoek uitgaan, programmeren en nog heel veel meer.

Bij onze stand konden kinderen zien hoe het proces van zandwinning in zijn werk gaat en konden ze zelf zand zeven. Collega's Luuk Donderwinkel, John Thoonen en Paul van Hoeven bemanden de stand. Met 5.000 bezoekers kijken we terug op een geslaagde dag! Wie weet hebben we vele kinderen kunnen interesseren in een opleiding en later een baan in de techniek. En misschien dat we ze dan over een aantal jaar mogen verwelkomen bij K3!

Images