Blije gezichten gistermiddag in de Havikerwaard. Samen met Landgoed Middachten en gemeente Rheden ondertekenden wij een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van een fietspad in de Havikerwaard. Om precies te zijn een vrijliggend fietspad langs de Weerdsdijk bij De Steeg. De komst van een goede en veilige fietsverbinding tussen de Veluwezoom en de Havikerpoort is zo een stap dichterbij. 

Middle section

Op de foto: Franz Graf zu Ortenburg (eigenaar Landgoed Middachten), Jan Willem van de Kamp (K3Delta) en wethouder Gea Hofstede (gemeente Rheden). Zij ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst op vakantieboerderij De Steeg in de Havikerwaard.

Veilige fietsroute

Veel fietsers kiezen de Weerdsdijk om hun route in te korten. Deze weg is echter erg druk door het vrachtverkeer dat van en naar het projectgebied Havikerwaard-Zuid rijdt. De Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard, Landgoed Middachten, Veluwe Actief Oversteegen en K3Delta zijn daarom in gesprek gegaan met de gemeente Rheden. Samen is gekozen om een vrijliggend fietspad langs de Weerdsdijk aan te leggen. Het plan is om het nieuwe fietspad van circa 1,5 kilometer via de weg door de Havikerwaard aan te laten sluiten op de bestaande fietsverbinding vanaf de Doesburgsedijk. Daarmee ontstaat voor al het verkeer een veilige situatie. Een mooie bijkomstigheid is een fietsroute in het gebied voor recreanten.

Goede samenwerking

Er is sprake van een constructieve samenwerking. Om het nieuwe fietspad te kunnen bekostigen, hebben de partijen de handen ineen geslagen. Vanuit de Regiodeal Veluwe is een subsidiebedrag toegezegd. Samen met Landgoed Middachten en gemeente Rheden zorgen wij voor het resterende bedrag. In dit bedrag zit het ophoogzand voor het fietspad en de grond van Landgoed Middachten waar het fietspad moet komen.