Middle section

De Millingerwaard is een uniek wandelgebied, waar je overal mag struinen. Ook tijdens de uitvoering van de laatste werkzaamheden, behalve in het gedeelte waar de laatste inrichtingswerkzaamheden plaatsvinden. We vragen iedereen de aanwijzingen op de bebording op te volgen rondom het gebied waar deze werkzaamheden plaatsvinden.

Bezoekers en zwemmers opgelet: blijf uit de buurt van de laatste werkzaamheden

Bij de laatste inrichtingswerkzaamheden wordt zand overgespoten. Rondom de zuiginstallatie kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Het gebied waar wordt gewerkt, is daarom niet toegankelijk. Hier zijn maatregelen genomen. De ankerpalen en ankerdraden zijn gemarkeerd met rood-wit lint zodat ze zichtbaar zijn voor wandelaars.

Het water van de Millingerwaard is geen zwemwater, ook niet voor honden. We vragen niet alleen wandelaars, maar ook zwemmers extra alert te zijn. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, plaatsen wij borden met ‘verboden toegang en verboden te zwemmen’ in het gedeelte waar de werkzaamheden plaatsvinden. Wij hopen op ieders begrip en medewerking. 

Inrichting eind 2021 klaar

Eind dit jaar leveren wij met onze samenwerkingspartners een uniek gebied op waarin waterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie met elkaar verbonden zijn. De komende maanden zijn we nog bezig met de laatste inrichtingswerkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het overspuiten van zand van de westzijde van het gebied naar de oostzijde. De zandwinning in de Millingerwaard is afgerond. In januari dit jaar zijn we gestart met de afbouw van de zandwininstallatie. Een flinke klus die maanden in beslag heeft genomen.