Middle section

Het gebied Lingemeren bij Echteld is door de provincie Gelderland genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de provincie Gelderland aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. Deze editie is het thema ‘Landschap nieuwe stijl’. Daarbij gaat het om landschappen die een opmerkelijke transformatie hebben ondergaan. Voor de publieksprijs kan iedereen tot en met 9 november stemmen via www.gelderland.nl/gprk.

Van landbouw naar waterrijk natuur- en recreatiegebied

Het gebied dat nu Lingemeren is, was ooit voornamelijk landbouwgrond met een naastgelegen camping. Samen met overheden, (natuur)organisaties en de omgeving wordt Lingemeren ontwikkeld tot een gebied met grote recreatieve, landschappelijke en natuurlijke waarde. Water vormt de verbindende factor tussen deze elementen. Het gebied is een belevenis voor de omgeving met natuurgebieden, wandel- en fietspaden, watersportgelegenheden, een landgoed, wonen aan het water en duurzame energie-initiatieven.

Stem op Lingemeren!

De Gelderse prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs van beide €10.000. Deze prijzen worden bij winst aan het gebied besteed, in samenspraak met de omgeving. De juryprijs wordt uitgereikt door een jury onder leiding van Jan Terlouw. De publieksprijs wordt uitgereikt aan het gebied dat van het publiek de meeste stemmen krijgt.

Mag Lingemeren op uw steun rekenen? Stemmen kan (na registratie) via www.bitly.com/delingemeren. Op 22 november worden de winnaars van de publieksprijs en de juryprijs bekend gemaakt.