Middle section

Op woensdag 14 februari mochten wij een klas van het Helicon uit Kesteren ontvangen op Landgoed Lingedael. De leerlingen van deze groene school kwamen naar het landgoed om alles te leren over groene gebiedsontwikkeling. En daar vertellen wij natuurlijk graag over!

Van landbouw naar landgoed

Het pas aangelegde landgoed Lingedael ligt direct naast onze locatie Lingemeren in Echteld. De Lingemeren en het landgoed worden als samenhangende ontwikkeling gerealiseerd. Voorheen was het landgoed landbouwgebied. Nu wordt het getransformeerd tot een landgoed met een unieke uitstraling. Wandelroutes gaan leiden langs veel verschillende soorten planten en bomen, waar bezoekers straks letterlijk de vruchten van kunnen plukken en in geuren en kleuren van kunnen gaan genieten.

En van ontwerp tot uitvoering

Marten Smits van K3Delta, landschapsarchitect Cor van Gelderen en hovenier Adrie Elings, allen betrokken bij de totstandkoming van het landgoed, vertelden de leerlingen alles over het proces van ontwerp tot uitvoering. Hoe komt een ontwerp tot stand? Waar begin je? Met welke eisen en voorwaarden moet je rekening houden? Hoe geef je een gebied de uitstraling die je wilt bereiken? Met foto’s, kaarten en tekeningen namen ze de leerlingen mee door het hele proces.

Vervolgens konden de leerlingen tijdens een rondleiding over het landgoed met eigen ogen bekijken hoe de theorie in de praktijk is gebracht. Hoe er door hoogteverschillen natte en droge gebieden ontstaan, wat dat betekent voor de manier waarop het groen is aangeplant en met welke elementen je nog meer rekening mee moet houden bij het inrichten van gebieden als deze.

Wij kijken terug op een leuke middag. Wie weet zien we elkaar in de toekomst bij andere projecten als samenwerkingspartner nog eens terug!