Middle section

Al sinds 1998 werken wij samen met Kiwa als het gaat om (bijna) alles wat met certificering te maken heeft, waaronder onze CSC-certificering. 

De jarenlange samenwerking was voor Kiwa reden om contact met ons op te nemen en te vragen of wij voor hun camera ons verhaal wilden doen; over de samenwerking met Kiwa, over de voordelen van CSC-certificatie en over onze ambities. Het resultaat ziet u hieronder.

Over CSC

CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een internationaal certificatiesysteem dat in Nederland het keurmerk Beton Bewust vervangt. Met de CSC-verklaring kunnen wij aantonen dat wij op een verantwoorde, duurzame manier zand en grind winnen voor de productie van beton.

Meer waarde voor betonproducenten
CSC beoordeelt de impact van het productieproces van bedrijven op milieu-, sociale en economische aspecten. Betonproducenten kunnen op eigen kracht maximaal een zilver CSC-certificaat halen. Voor een goud- of platinum certificaat hebben zij hun leveranciers van cement, zand en grind nodig. Door onze CSC-verklaring (bovendien de eerste CSC-verklaring ter wereld voor een grondstoffenleverancier!) kunnen wij daarbij helpen. Betonproducenten kunnen met een goud- of platinum certificaat extra punten halen bij beoordelingssystemen voor aanbestedingen.