Middle section

In september hebben wij voor onze vier grote zand- en grindwinningen (Millingerwaard, Havikerwaard, Lingemeren en Bemmel) een gouden CSC certificaat behaald. Deze vier gouden certificaten tonen aan dat wij op een verantwoorde en duurzame manier zand en grind winnen. En dat is goed nieuws voor onze klanten.

Over CSC

CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een internationaal certificeringssysteem ten behoeve van de betonindustrie. Voor producenten van grondstoffen bestaan drie typen certificaten: goud, zilver en brons. CSC beoordeelt de impact van het productieproces van bedrijven op vier verschillende aspecten:

- Management: hoe  hebben wij onze interne processen georganiseerd
- Milieu: hoe zorgvuldig voeren we onze winprocessen uit
- Sociaal: hoe goed zorgen we voor ons personeel
- Economie: hoe stimuleren we de lokale werkgelegenheid en hoe is de communicatie naar de omgeving.

Meerwaarde voor klanten én voor de organisatie

Martin Koopmans, KAM-coördinator bij K3: “Met onze certificaten leveren we een bijdrage aan de verduurzaming van de hele keten. De certificering is dus ook goed nieuws voor onze klanten, bijvoorbeeld de betoncentrales. We leveren nu grondstoffen met een toegevoegde waarde, namelijk punten voor hun CSC-certificaat. Maar ook als organisatie zijn we natuurlijk trots. Bij de beoordeling zijn alle disciplines in onze organisatie betrokken, van het personeelsbeleid tot verkoop, en van communicatie tot techniek. De gouden CSC-certificaten tonen aan dat we de zaken goed voor elkaar hebben.”