Op woensdag 5 juli organiseren we een inloopbijeenkomst in vakantieboerderij De Steeg over de aanpassing en uitbreiding van de ontwikkeling van de Havikerwaard-Zuid. Je bent tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor jou geschikt moment van harte welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.  

Middle section

Over het plan Havikerwaard-Zuid

Sinds september 2017 werken we samen met Landgoed Middachten aan het project Havikerwaard-Zuid. Door de winning van zand en grind maken we een gebied waar natuurontwikkeling, hoogwaterveiligheid, recreatie en landbouw een plek krijgen. Met de aanpassing en uitbreiding van de gebiedsontwikkeling is de wens om extra geulen in noordoostelijke richting te realiseren. Met die nieuwe geulen kan aangesloten worden bij het fraaie landschap van de Lamme IJssel en wordt een extra bijdrage geleverd aan waterberging (in natte en droge tijden) en aan extensieve recreatie, natuurontwikkeling én biodiversiteit. Bovendien voorzien we met de vrijkomende grondstoffen in de nationale behoefte aan zand en grind voor de bouwsector.  

Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage

Tijdens de inloopbijeenkomst op 5 juli kunnen geïnteresseerden onder andere de NRD inzien. De NRD is één van de eerste stappen in het planproces en wordt ook wel het startdocument genoemd voor de Milieu Effect Rapportage (MER). In de NRD staan de hoofdlijnen (de kaders) van het plan. Zoals het doel en de uit te voeren onderzoeken die moeten leiden tot het meest geschikte ontwerp en eventuele varianten. De NRD is onderdeel van het officiële plantraject. De NRD ligt tot en met 6 augustus ter inzage bij de gemeente Rheden en de provincie Gelderland. De NRD is ook in te zien op de projectpagina: www.k3delta.nl/havikerwaard. Zie het kopje 'stand van zaken'.

Inloopbijeenkomst 5 juli 2023

Naast dat NRD ingezien kan worden, delen wij ook graag nogmaals het plan en geven we een toelichting op het werk dat op dit moment in uitvoering is. Uiteraard is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Je bent tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom op vakantieboerderij De Steeg (adres: Havikerwaard 53 in De Steeg). Kom gerust binnenlopen op een voor jou geschikt moment.