Vorige week mochten wij jong talent ontvangen op onze zandwinlocatie in de Havikerwaard. De 1e-jaars kaderleerlingen van het Maarten van Rossem VMBO uit Arnhem brachten een bezoek.  

Middle section

Als je niet weet wat er te koop is, kun je ook niet kiezen

Tijdens een bliksemstage ontdekken leerlingen van de basisschool en het VMBO welke sectoren en beroepen er bestaan. En wat er past bij hun interesse. Het project bliksemstage is opgezet door JINC. JINC helpt kinderen op weg naar een goede toekomst. Ieder kind heeft talent. En daarom zet JINC zich samen met bedrijven en scholen in voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Ook als je geen idee hebt wat je kunt en wil worden. Op die manier zorgt JINC ervoor dat kinderen hun horizon kunnen verbreden. Bovendien worden ze voorbereid op het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding.

Zien hoe zandwinning in zijn werk gaat

Op het installatieterrein kregen de leerlingen een rondleiding om te zien hoe zandwinning in zijn werk gaat. Ook kregen ze antwoord op de vraag waarom er zand wordt gewonnen. Dat het bijvoorbeeld niet alleen nodig is voor de bouwsector, maar dat we tegelijkertijd ook zorgen dat de Havikerwaard mooier wordt achtergelaten. In het gebied zie je al duidelijk een landschap ontstaan voor nieuwe natuur, recreatiemogelijkheden en hoogwaterveiligheid. In het laboratorium mochten de leerlingen tot slot zelf de kwaliteit van het zand meten.