Peter Schurink uit Lienden is de winnaar van de 9e editie van het Landschapsfonds Neder-Betuwe. Peter stuurde het idee in voor een wandelpad nabij de woonwijk Lingemeer, op de grens van Echteld en Lienden. Zijn idee is om zo bestaande wandelroutes aan elkaar te koppelen en de routes vanuit de wijk beter bereikbaar te maken. Deze week is begonnen met de aanleg van het wandelpad.

Op de foto (v.l.n.r.): Frans Witteman (bestuur Belangenvereniging Lingemeer), Peter Schurink en Martijn Lourens (K3). Op de foto ontbreekt Peter Kegelaar, Landschapscoördinator van de gemeente Neder-Betuwe. 

Middle section

Wij zijn Lingemensen. De Linge is altijd een heel belangrijk element geweest voor mij én voor de Betuwe. Vandaar dat ik het fantastisch vind om direct langs de Linge een wandelpad aan te leggen.

Peter Schurink

Het comité van aanbeveling heeft alle voorstellen van de editie 2023 grondig doorgenomen en beoordeeld. Hierbij is gekeken naar maatschappelijke waarde, inpasbaarheid, realiteit en de laagdrempeligheid van het eindresultaat; het idee moet openbaar toegankelijk zijn. We kregen maar liefst 16 inzendingen binnen. Uit alle inzendingen bleek het idee van Peter Schurink het hoogst te scoren op alle genoemde punten. 

Dit is een geweldige plek voor een wandelpad. Veel mensen kunnen er gebruik van maken, dat is ook een belangrijke voorwaarde voor het Landschapsfonds. En het typisch Betuwse uitzicht met zicht op de Linge maakt het helemaal af.

Martijn Lourens

Landschapsfonds Neder-Betuwe 

Inwoners, organisaties en bedrijven in Neder-Betuwe kunnen jaarlijks hun ideeën indienen om de gemeente nog mooier te maken. Via het Landschapsfonds stellen wij jaarlijks een bedrag ter beschikking voor particulieren, verenigingen, stichtingen en andere initiatieven uit de omgeving van ons project de Lingemeren voor de aanleg van nieuwe landschapselementen in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een wandelpad, aanplant van bomen of recreatieve voorzieningen als bankjes en vlonders. Ook kan het ingezet worden voor educatie of beleving van ons landschap.

Images

Doe mee aan het Landschapsfonds 2024 

Placeholder image

Binnenkort gaat het Landschapsfonds 2024 van start. Dit wordt de 10e editie van het Landschapsfonds, dus een nieuwe kans om jouw idee werkelijkheid te laten worden! Meer informatie vind je binnenkort op de website van de gemeente Neder-Betuwe en op deze website.