Middle section

Op zaterdag 9 juni organiseerden wij een open middag voor omwonenden van het Lingemeer. Het werd een warme, zonnige dag waarop we ruim 300 bezoekers mochten ontvangen.

De Lingemeren

Al geruime tijd zijn wij samen met de omgeving, (natuur)organisaties en overheden bezig met de realisatie van de Lingemeren. In dit gebied combineren wij het winnen van grondstoffen als klei, zand en grind met natuurontwikkeling, (water)recreatie en duurzame energie-initiatieven. Afgelopen zaterdag konden omwonenden met eigen ogen de voortgang van de verschillende ontwikkelingen in het gebied bekijken.

Rondleidingen en presentaties

Op het centrale punt bij de zandwin-installatie stonden informatietenten en was er koffie, thee, sap, appelflappen, appeltaart (uiteraard met appels uit de Betuwe) en ijsjes voor iedereen. Vanaf dit punt startten er rondleidingen over het afgelopen jaar aangelegde landgoed Lingedael, over de in december geopende zonneweide en over het zandwinterrein waarbij bezoekers uitleg kregen over de techniek rondom het winnen van zand en grind. Ook konden bezoekers presentaties bijwonen over een nieuw plan voor de Lingemeren: drijvende eilanden.

Naast de rondleidingen was er nog veel meer te doen: kinderen konden spelen in het zand, kleuren en verven en jong en oud kon op de foto in een shovel. Op landgoed Lingedael konden bezoekers onder begeleiding van imkers meehelpen met het bouwen van een bijenhotel. Bij het weggaan kreeg iedereen bovendien een potje bijenhoning mee.

Leuk om te delen: De Gelderlander schreef een mooi artikel over de open middag. 

Wij kijken terug op een geweldige dag en kijken uit naar een volgende keer!

Images