Voorlopig even geen vakantie voor de “Jan Willem 3”. De diepwinzuiger is begonnen aan een nieuw project in het project Maaspark Well in het Limburgse Well-Aijen. We leggen hier een natuureiland aan. Het eiland is onderdeel van het project Maaspark Well Rivierverruiming. Het werk moet in november 2023 opgeleverd zijn.

Middle section

Meer dan 500.000 m3 zand

Er is een hoeveelheid van meer dan 500.000 m3 zand mee gemoeid die we winnen binnen het project. In ca. 4 maanden tijd realiseren we hiermee het natuureiland. Naast het opspuiten van het zand profileren we de onderwatertaluds. Tot slot brengen we een laag teelaarde aan. Een mooie klus in een vertrouwde werkomgeving.

Eerder was hier onze graafwielzuiger “Jan Bernard” aan het werk voor een oeverreconstructie waarvoor ruim 300.000 m3 zand is gebruikt. Door de combinatie met een sproeiponton konden we de oeveraanvulling nauwkeurig uitvoeren.

Aan te leggen natuureiland in Maaspark Well.

Tot 50 meter diepte zand winnen

De “Jan Willem 3” is een winzuiger die tot 50 meter diepte zand kan winnen. Dat is uniek omdat we normaal tot een diepte van maximaal 35 meter kunnen winnen. De zuiger is speciaal omgebouwd om tot een diepte van 50 meter te kunnen werken. Eerder dit jaar was de Jan Willem 3 nog aan het werk in Hoogersmilde in Drenthe. De eerste fase van het werk is daar afgesloten. Tussen nu en de tweede fase in Hoogersmilde wordt het project in Well-Aijen door de zuiger uitgevoerd.

Nat grondverzet

Met ons materieel kunnen we maatwerk uitvoeren voor diverse bagger- en zuigwerkzaamheden. Wij verzorgen bijvoorbeeld graag het opspuiten van zanddepots, bouwterreinen en nat reconstructiewerk van winplassen, inclusief hydrografische maatvoering. Ook het profileren van onderwaterbodem en taluds behoort tot de mogelijkheden.