Vier de natuur tijdens de Vroege vogelwandeling mét ontbijt in de Millingerwaard op zondag 21 mei 2017

In het derde weekend van mei vindt Fête de la Nature plaats; het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd om samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Ark Natuurontwikkeling, De Kristallen Brug en Gebiedsontwikkelaar K3Delta, allen zeer betrokken in de Millingerwaard, hebben de handen ineen geslagen en bieden een gezellige excursie aan  op zondag 21 mei om de prachtige natuur van de Millingerwaard te zien ontwaken. Een natuurlijk ontbijtje halverwege de route maakt dit extra bijzonder.

De lente heeft zich inmiddels in volle kracht ontplooid, overal ontluiken de knoppen en onthullen de schoonheid van de daarin opgesloten bloemen. Samen met natuurgidsen van Ark Natuurontwikkeling, De Kristallen Brug en K3Delta gaat u op pad door de wildernisnatuur van de Millingerwaard. Om 07.00 uur start de excursie vanaf parkeerplaats De Lange Paol (Botsestraat 100, Kekerdom) en halverwege de route wordt u een natuurlijk ontbijtje aangeboden. De wandeling duurt tot ca. 10.00 uur.

De tocht gaat door verschillende delen van de Millingerwaard en we gaan op zoek naar planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. Waarom hebben sommige bloemen juist deze vorm en waartoe dient nectar? Hoe ziet het blad er uit? Welke dieren leven er in dit bijzondere gebied? Hoe beschermen planten zich tegen vraat? Ook gaan we op zoek naar (vroege!) vogels. Mogelijk zijn er grutto’s en tureluurs te bewonderen of vangt een torenvalk een muis. Of zwermen de oeverzwaluwen over het water om insecten te vangen om hun jongen te voeren. Beversporen zijn er zeker te verwachten.

Tip: draag stevig en waterdicht schoeisel en pas uw kleding aan het weertype aan. Met een verrekijker ziet u scherper. De tocht is ook geschikt voor kinderen, helaas niet voor minder validen. De excursie (inclusief het ontbijt) wordt u aangeboden door K3Delta. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

In verband met de organisatie is aanmelding gewenst. Dit kan via m.sanders@k3delta.nl of telefonisch via 024 348 88 69. U kunt vragen naar Marieke Sanders. Graag tot ziens op zondag 21 mei!

Foto Millingerwaard