Open dag Lingemeer – 1 juli 2017

Sinds jaar en dag zijn wij actief in de omgeving van het Lingemeer met het winnen van grondstoffen zoals klei, zand en grind. Met het project Lingemeren combineren we de winning van hoogwaardige grondstoffen met, (water) recreatie, natuurontwikkeling en door de komst van het nieuwe zonnepark nu ook met het opwekken van groene energie.

Om u bij te praten over alle ontwikkelingen rondom de Lingemeren organiseren wij op zaterdag 1 juli 2017 een open dag op de locatie. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur bent u  van harte welkom. We ontvangen u graag op het installatieterrein aan de Parklaan 1 te Echteld. U krijgt deze dag informatie over de stand van zaken rondom het nieuwe meer, het totale beheer en beplantingsplan, de aanleg van het nieuwe zonnepark, de aanleg van het nieuwe landgoed Lingedael en natuurlijk ook over de techniek rondom het winnen van zand en grind.

Er zijn rondleidingen over het installatieterrein en er worden boottochtjes over de plas georganiseerd. Ook is de Gelderse Natuur en Milieufederatie aanwezig om u informatie te geven over het thema groene energie en zal Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld lezingen verzorgen over diverse plantenonderwerpen. Daarnaast kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden om zélf groene energie op te wekken.

Er worden diverse kinderactiviteiten met het thema energie georganiseerd. Liefhebbers kunnen worden gefotografeerd op de shovel en met de indrukwekkende bergen met zand op de achtergrond. De foto krijgt u direct mee naar huis. Kortom: het belooft een informatieve en vooral gezellige dag te worden.

Graag tot ziens op zaterdag 1 juli!

DSC_1376 DSC_1410 DSC_1397 DSC_1411 DSC_1432 DSC_1387