K3Delta ontvangt als eerste zand- en grindproducent ter wereld CSC-duurzaamheidsverklaring

K3Delta heeft als eerste zand- en grindproducent ter wereld een CSC-verklaring ontvangen voor al haar vijf zand- en grindlocaties. CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een nieuw, internationaal certificatiesysteem dat in Nederland het keurmerk Beton Bewust vervangt. Met de CSC-verklaring kan K3Delta aantonen dat zij op een verantwoorde, duurzame manier zand en grind wint voor de productie van beton. Steeds meer betonproducenten hebben een CSC-certificaat, maar er was tot nu toe nog geen grondstoffenproducent met een CSC-verklaring.

Op donderdag 9 november ontving Dammy Evertse, K3Delta-directeur zand en grind, de verklaring uit handen van Arjen van der Drift van Kiwa, Stefan van Uffelen van de Concrete Sustainability Council en  Màrie van der Poel en Remco Kerkhoven van de VOBN. VOBN – de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland – is de Regional Scheme Operator (RSO) en vertegenwoordiger van CSC in Nederland. Kiwa is de certificerende instelling. VOBN en Kiwa zijn founding partner van de Concrete Sustainability Council.

Meer waarde voor betonproducenten
CSC beoordeelt de impact van het productieproces van bedrijven op milieu-, sociale en economische aspecten. Betonproducenten kunnen op eigen kracht maximaal een zilver CSC-certificaat halen. Voor een goud- of platinum certificaat hebben zij hun leveranciers van cement, zand en grind nodig. Door de CSC-verklaring kan K3Delta daarbij helpen. Betonproducenten kunnen met een goud- of platinum certificaat extra punten halen bij beoordelingssystemen voor aanbestedingen.

Meer informatie
U kunt onze CSC-verklaringen hier bekijken. Wilt u meer weten over de CSC-certificering in het algemeen? Kijk dan op www.betonbewust-csc.nl. Ook kunt u contact opnemen met Martin Koopmans via 024 348 88 51 of m.koopmans@k3delta.nl.