Vier de natuur met Stichting Lingewaard Natuurlijk en K3Delta in de Bemmelse Waard op zondag 21 mei 2017

In het weekend van 21 mei vindt Fête de la Nature plaats; het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd om samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Stichting Lingewaard Natuurlijk en Gebiedsontwikkelaar K3Delta, beiden zeer betrokken in de Bemmelse Waard, hebben de handen ineen geslagen en bieden een prachtige excursie aan op zondag 21 mei om de bloemenpracht in de Bemmelse Polder te gaan bewonderen.

De lente heeft zich inmiddels in volle kracht ontplooid, overal ontluiken de knopen en onthullen de schoonheid van de daarin opgesloten bloemen. Samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk en K3Delta gaat u op pad door de Bemmelse polder. Om 14.00 uur start de excursie vanaf de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel. Vanaf 13.30 uur wordt u met plezier een kopje koffie of thee, een natuurlijk sapje en een eerlijke lekkernij aangeboden. De excursie duurt tot ca. 16.15 uur.

De tocht gaat door het ooibos en de buitenpolder op zoek naar planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. Waarom hebben sommige bloemen juist deze vorm en waartoe dient nectar? Hoe ziet het blad er uit? Welk dier helpt bij de bevruchting ? Hoe beschermen planten zich tegen vraat? Ook gaan we op zoek naar vogels. Mogelijk zijn er grutto’s en tureluurs te bewonderen of vangt een torenvalk een muis. Of zwermen de oeverzwaluwen over het water om insecten te vangen om hun jongen te voeren. Beversporen zijn er zeker te verwachten. Soms springen de reeën voor ons weg. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klim- en klauteren over omgevallen bomen.

Tip: draag stevig en waterdicht schoeisel en pas uw kleding aan het weertype aan. Met een verrekijker ziet u scherper. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, maar helaas niet voor minder validen. De excursie (inclusief de versnaperingen tijdens de ontvangst) wordt u aangeboden door K3Delta. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

In verband met de organisatie is aanmelding gewenst. Dit kan via m.sanders@k3delta.nl of telefonisch via 024 348 88 69. U kunt vragen naar Marieke Sanders.

Graag tot ziens op zondag 21 mei!

Foto Bemmelse Waard